Lutje Mulder

Welkom, molenkid! Jouw duffe klasgenootjes willen misschien wel brandweerman of ridder worden, maar jij hebt iets veel leukers bedacht: jij wilt molenaar worden! Dat is immers veel spannender, denk je. Nou, dat klopt, zo'n molen is een fantastisch oud instrument waar heel veel leuke en vooral spannende zaken in en om gebeuren.

Wist je wel dat elke molen vaak meerdere spannende geheimen heeft? En wist je dat molens worden bewoond door allemaal mannetjes: de stormmannetjes, de uittimmermannetjes en de roostermannetjes, bijvoorbeeld? En dat die zich, als er mensen in de buurt komen, kunnen vermommen zodat ze er uit zien alsof ze van hout zijn? Of dat de griezelige geluiden die je 's nachts soms kunt horen bij een molen komen omdat de bonkelaars en Koning Spil ruzie hebben over wie de kammen mag kammen? Al deze dingen en nog veel meer kun je straks ontdekken in de molenverhalen.

Daarnaast komt er voor jou en je collega molenaars-in-de-dop hier straks een heel gebied vol molenspelletjes, molenverhalen, molenmoppen, molenkleurplaten, molenkwisjes en nog veel meer.

Bezoek onze site af en toe om te zien hoe ver we al zijn!