Logo van Het Maalboek
<< krimpen [urenoverzicht] [11-02-2006] [startpagina] ruimen >>

 tijd 4 uur
 molen De Hoop
 wie Dick Wijchgel
 wat Praktijk
 weer 2.80 C 1028.50 hPa NNW 1 bft, bewolkt
 werk Afbouwen en conserveren pelwerk.


Mogelijk heeft u zich afgevraagd waarom ik geen verslag van de theorieles van verleden week op heb genomen. Sja, mijn vrouw die de hele week al worstelde met een griepvirus dolf tenslotte het onderspit en moest een paar daagjes plat. Ik heb dus die zaterdag waar het om molens ging moeten beperken tot die examplaren die bedoeld zijn voor het malen van koffie, zout en peper en het drogen van wasgoed..

Maar van afstel komt geen uitstel: na overleg met Gerda mag ik de volgende week theorieles over het waterrad en de vijzel geven en ik hoop u daar dan alsnog verslag van te doen. Ik heb ondertussen van 1 van Dick Wijgchels leerlingen al een leuke poster met daarop een "Teekening van een scheprad watermoolen" gekregen, dat sluit er mooi op aan.

Nu mijn maalboekje is opgestuurd is de noodzaak om maaluren te maken weliswaar vervallen - maar daarom is het nog niet minder leuk om om een molen te zijn. En vandaag was het helemaal leuk: ik heb een uniek kijkje in de opbouw van het pelwerk van De Hoop gekregen.