Logo van Het Maalboek
<< krimpen [urenoverzicht] [13-11-2004] [startpagina] ruimen >>

 tijd 6 uur
 molen Woldzigt
 wie Molenaar Doornbos
 wat Praktijk
 weer N 3-5 bft, bewolkt met opklaringen, enige buien, sterke maalwind.
 werk olieslaan


Nou, ik heb een nieuw fototoestelletje. En dat heb ik vandaag ook al even uitgetest. Ik moet nog wel even aan hem wennen: de plaatjes die dit cameraatje schiet zijn heel mooi van kleur maar af en toe wel wat bewogen en/of onscherp. Ik moet echt nog wat experimenteren met sluitertijden, diafragma en wat dies meer zij. Toch al een paar hele aardige foto's gemaakt, waaronder een mooi sfeerplaatje van molenaar Doornbos die in rook en dook gehuld in het warme meel op het vuister staat te kijken. Vuister? Jazeker, we waren vandaag te gast op een oliemolen. Maar omdat het eigenlijk een excursie was heb ik besloten om het verslag van deze dag niet hier maar op de themapagina's op te nemen. Zoals altijd: als ik er mee klaar ben kun je het verslag vinden door onder thema's de link "Excursies 2004 - deel II" aan te klikken.

Enneh.. volgende week ga ik trakteren, dan haal ik namelijk mijn 150e maaluur. Daarmee heb ik al 2 van de vereiste randvoorwaarden vervuld om examen te kunnen doen: je moet minstens een jaar bij het Gilde ingeschreven staan - da's een makkie: ik sta al vanaf 2000 ingeschreven - en je moet 150 maaluren hebben, waarvan 30 niet op je lesmolen. Mijn computersysteem rekent elke week trouw uit hoe ver ik al was (in het urenoverzicht, klik maar eens op de link in de kop hierboven) - en deze week blijft-ie precies een half uur voor 150 staan... afijn, het is maar symbolisch, want ik mik immers op het najaarsexamen 2005 en daar zitten we nog een klein jaar van af, ruwweg 50 weken. Als ik uitga van gemiddeld 3 uur per week heb ik tegen die tijd 300 maaluren. Nu eerst focus op theorie.

Oh ja, theorie: ik herhaal het nog eens: voor de volgende keer bestuderen hoofdstuk 5.6, 5.7 en 5.8, (maar het zetelkruiwerk nog niet), en dan 6.2 gevlucht en zeilen. Dan heb ik denk ik ook het verslag van vandaag wel on-line.