Logo van Het Maalboek
<< krimpen [urenoverzicht] [07-08-2004] [startpagina] ruimen >>

 tijd 3 uur
 molen De Groote Polder
 wie Gerda Koster
 wat Praktijk/theorie
 weer NO, 2 bft, heet: 30+ graden, zonnig
 werk smeren, zeilvoering


Verleden week heb ik de les gemist: ik zat in Gent, waar ik trouwens ook een molen heb bezocht. Een verslag van mijn bezoek aan molens tijdens mijn vakantie volgt nog, ik ben er al druk mee bezig.

Vandaag ontbrak Peter, die nu zijn vakantie viert. Maar Remy, Alie, Gerrit et moi waren present. Omdat de wind vandaag uit een hoek waaide waar de GP behoorlijk wat windbelemmeringen heeft hebben we niet gemalen. Wel hebben we weer het nodige varkensvet op de glijring gesmeerd. Je kon de reuzel bijna uit de emmer gieten, zo dun was het: de temperatuur liep op boven de 30 graden.. heet!

Hiernaast kun je zien hoe Alie bezig is de zijkant van de glijring in te smeren. Hee, de zijkant, moet dat ook dan? Jazeker - dat hadden we nooit gedaan, in de veronderstelling dat alleen de bovenkant gesmeerd hoefde te worden. Nee dus, de klossen onder de voeghouten lopen immers tegen de zijkanten van de glijring aan, vandaar dat die dus ook gesmeerd moeten worden. Wil je de foto in meer detail bekijken, klik dan op de foto.

Het antiglijgaas bleek verleden week toch niet zo goed te voldoen als ik had gehoopt: dat werkt goed voor mensen met zolen met grof profiel, maar als je gladde zolen hebt werkt het juist averechts. Daar kwam Gerda tot haar schade achter: ze gleed uit over het geplastificeerde gaas, gelukkig zonder verdere gevolgen. Ja, nou kan ik flauw doen en zeggen dat je dan maar niet met gladde zolen bij de molen moet komen, maar nou zit ik er toch een beetje mee: hoe krijg ik dat kruipad nou dan ook voor gladzolige molenaars voldoende stroef? Ik heb al zitten denken aan verf of teer met schelpenzand er door, waar ik dat gaas dan mee in kan smeren, dat zou denk ik zelfs de spiegelzolen voldoende moeten remmen. Ik kan er deze week eens mee experimenteren, worst case moet het gaas er dan wel weer helemaal af - maar veilig is veilig.

Oh ja, de hamvraag van deze week: Waarom zit de achterzoom aan de voorkant van de heklatten? Antwoord: de zwichtlijnen worden om deze lat heen geslagen en stevig aangetrokken. Zou de achterzoom evenals de binnenzomen ook aan de achterkant zitten dan zou je de achterzoom los kunnen trekken van de heklatten. Er is trouwens op deze site een nieuwe anti-dinges-kwis opgenomen waarmee je de benamingen van het gevlucht kunt oefenen.

Na het smeren en koffiedrinken hebben we nog een aantal malen een zeil voorgelegd. Eigenlijk wil dat niet echt als je de wind van de verkeerde kant hebt: het gevlucht stond nog westelijk en de wind kwam uit het noordoosten.. probeer dan maar eens de zwichtlijnen met een fraai boogje om de heklatten te krijgen... Maar goed: zo konden we wel mooi de stormproef oefenen. Gezien de hitte en het feit dat Remy nog op familiebezoek-ver-weg moest hebben we om 12 uur de molen opgeborgen en, na ons gelaafd te hebben aan door Gerda meegebracht ijswater, keerden we bezweet maar voldaan huiswaarts.